VAN HOREN NAAR LUISTEREN

Karin Janssen 19-06-2024
63 keer bekeken 0 reacties

Muziek. Ik hoorde het maar ik stond mezelf niet toe om écht te luisteren. Als ik dit zou doen dan kwamen er emoties naar boven en dat was juist niet wat ik wilde.

Ik begon me meer en meer af te sluiten voor muziek. Ik had geen idee wat voor muziek ik écht mooi vond en bij me paste. Ik maakte twee jaar geleden kennis met de wereld van Country muziek. Het klonk aangenaam, maar nog steeds was ik wat terughoudend. Country muziek verteld vaak prachtige, leuke en grappige verhalen over soms de alledaagse dingen maar kent ook diepgang in zijn teksten waardoor deze zo rakend en resonerend kunnen zijn...

Niet veel later maakte ik kennis met de muziek van Ashley McBryde welke inmiddels een groot voorbeeld is voor mij. Een Amerikaanse singer-songwriter, puur, eerlijk en recht door zee. Haar teksten zijn fantastisch en haar stem is voor mij een mooie mix tussen liefdevol en krachtig. Ze heeft het niet gemakkelijk gehad en het ging haar zeker niet altijd voor de wind. Net als mij heeft zij te horen gekregen dat ze niet zou worden wie ze graag zou willen zijn en na kei en kei hard werken heeft zij haar plek in deze wereld veroverd. 

Haar muziek maar ook haar als persoon inspireerde mij. Ik begon me te verdiepen in de persoon achter de gitaar en voelde veel herkenning in haar. Weliswaar op een ander vlak maar mijn respect en waardering groeide in korte tijd enorm. Haar muziek verteld verhalen waar ik soms om kan lachen en soms een traan bij moet laten, of meer dan een...

Inmiddels sta ik mezelf toe om muziek echt binnen te laten komen, en in het bijzonder Ashley's muziek. Dit is waar ik van hou! Ik waardeer deze stijl enorm. Ashley en haar muziek hebben een plek in mijn hart veroverd en gezorgd voor verbinding tussen mij en mijn emoties en gevoelens.  

Er is nu geen dag meer dat ik niet naar country muziek luister. Het betekend veel voor me en ik ben dankbaar dat ik muziek nu niet alleen meer hoor maar er ook écht naar durf te luisteren. Voor mij heeft deze muziek een helende werking.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen