Mijn lieve buurman

Lana - blogger PSN 31-08-2017
56 keer bekeken 0 reacties

Er was een hele lieve buurman bij ons in de buurt in 1974, hij speelde met ons en gaf ons aandacht en snoepjes. Elk kindje wilde meedoen met de spelletjes die we samen met hem deden. Samen knikkeren, samen lachen en samen heerlijk snoepen. Totdat hij minder lief werd, tot hij mij ging achtervolgen.

Spelen

We waren net verhuisd uit een andere stad en woonden dus net in ons nieuwe huis. We mochten buitenspelen, maar alleen bij ons in de straat. Daar zagen we een groepje kinderen spelen en we wilden meedoen. Dat mocht we hoorden er meteen bij.

Overal

Elke dag gingen we erheen en speelden we tikkertje en knikkerden. Ook deelde de lieve buurman snoepjes uit. Het was leuk totdat hij minder leuk werd en mij ging achtervolgen. In het begin aaide hij mij, maar later werd het erger en zat hij overal aan.

NEE

Hij nam mij mee de bosjes in en op een gegeven moment werd hij een monster. Dit heeft tot mijn twaalfde geduurd. Ik heb mij altijd schuldig gevoeld. Ik heb het zelf over me afgeroepen, omdat ik zo graag aandacht wilde en erbij wilde horen. Op mijn twaalfde zag ik een documentaire, waarin een oudere man een kind wat aan deed en dat de oudere man dan altijd fout is en je mag NEE mag zeggen. Dit heb ik toen ook gedaan. Ik schreeuwde keihard NEE en rende weg. Toen stopte het van de ene op de andere dag.

Praat erover

Daarom vind ik het zo belangrijk dat we ons verhaal delen. Maak het bespreekbaar: je mag NEE zeggen. Je hoeft nooit dingen tegen je zin te doen of te laten doen. Als iemand je wat aandoet en je wil het niet, schreeuw dan NEE en loop weg. En vooral: praat er daarna over. Pas later begreep ik dat je om dit soort ervaringen te verwerken ook therapie en gesprekken nodig hebt. Maar het belangrijkste wat ik heb geleerd: praat erover en maak het bespreekbaar.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen