Community lotgenoten

Soms lijkt het alsof iedereen in de wereld een zorgeloos leven leidt, terwijl jij diep vanbinnen in stilte een zware strijd levert. Hoe kun je ooit nog van jezelf of van je lichaam gaan houden? Dit lijkt misschien niet mogelijk, maar toch is al veel lotgenoten gelukt en we weten zeker dat het jou ook gaat lukken. Schaam je vooral niet als je hier hulp bij nodig hebt. Sinds 2013 ondersteunt onze stichting lotgenoten van seksueel misbruik onder andere door middel van bijeenkomsten, webinars, coaching en een luisterend oor. Bij ons ben je veilig en kun je je verhaal kwijt.

Ons doel is het om seksueel misbruik bespreekbaar te maken en zo de bestaande taboes te doorbreken. We brengen lotgenoten van seksueel misbruik samen. Op een veilige manier kun je je verhaal kwijt. Je hoeft niet bang te zijn dat iemand zal oordelen. Wij weten allemaal dat het niet jouw schuld was. Is het voor jou nog te vroeg om met een ervaringsdeskundige van seksueel misbruik te praten? Dan kun je ook terecht in onze besloten online Community Lotgenoten PSN op facebook. Met honderden lotgenoten kun je in een veilige omgeving online delen wat jij wilt delen. 

Onze online Community

Deelnemen aan onze Community is gratis en vrijblijvend. Wel is het een voorwaarde dat je zelf seksueel misbruik en/of seksueel geweld hebt meegemaakt, of dat je familie of partner bent van iemand die dat heeft meegemaakt. De veiligheid van de groep is voor ons prioriteit. Zo controleren we elke aanvraag zorgvuldig, vragen we bij twijfel meer informatie en blijft er twijfel dan laten we iemand niet toe. Ook is het een voorwaarde dat alle leden een herkenbare profielfoto hebben. Er zijn enkele uitzonderingen, maar die worden zorgvuldig afgestemd met de persoon in kwestie. Ook zijn er binnen de groep groepsregels opgesteld, die door de leden moeten worden nageleefd:

 1. Voor wie is deze groep
  Deze groep is voor lotgenoten, hun familie of partners die te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik en/of seksueel geweld. Partners en familie van lotgenoten, worden alleen tot deze groep toegelaten na toestemming van de lotgenoot zelf.
 2. Reclame
  Wij willen geen wildgroei aan advertenties in de groep, dus reclame maken voor je eigen praktijk bv is niet toegestaan. 
 3. Respect
  Iedereen binnen de groep benadert elkaar respectvol, vanuit liefde en steun. Realiseer je dat een ieder in een andere fase van verwerking zit en dat we allemaal hetzelfde doel hebben en dat is een gelukkig leven leiden.
 4. Privacy
  Berichten die in deze groep geplaatst worden zijn privacygebonden. Dus anders gezegd: alles wat in deze groep wordt besproken, blijft in deze groep.
 5. Delen berichten
  Het delen van berichten buiten deze groep, of reacties daarvan, staan wij niet toe.
 6. Meningsverschillen
  Voel je vrij om de moderator van deze groep (Nicole Riem) te taggen als je dit ziet, of als er meningsverschillen of disrespectvol met elkaar omgegaan wordt.
 7. Hulp aanbieden en vragen
  Bied alleen hulp aan als daar door iemand expliciet om wordt gevraagd. Reageer op alle andere momenten alleen vanuit je eigen ervaring, zonder iemand iets te adviseren of aan te raden. Hulp vragen (een schreeuw van hulp) zonder toelichting is niet toegestaan. Dit om de veiligheid in de groep te waarborgen.
 8. Link naar groep of website
  Het plaatsen van linken naar groepen of eigen websites is niet toegestaan.
 9. Citaten
  Het is niet toegestaan om teksten van iemand anders te vermelden zonder bronvermelding. Dus wil je iemand citeren, een gedicht delen of een ander stuk tekst, vermeld dan de naam van de auteur.
 10. Positieve sfeer
  Deze groep is bedoeld om je gevoel te uiten, te delen waar je mee zit en steun te vragen. Wel vragen we je om naast het delen van je pijn en negatieve gevoelens ook positiviteit te delen, om zo de sfeer en balans in de groep te houden.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deeze Online Community via deze link:  https://www.facebook.com/groups/181738075626579

Praten met lotgenoten

Praten met lotgenoten van seksueel misbruik kan veel verlichting geven. Je kunt naast het online delen in de Community ook je verhaal delen onder professionele begeleiding en in een veilige omgeving. Dit is een andere manier waarop Project Speak Now hulp biedt aan slachtoffers van seksueel misbruik. De deelnemers aan deze zogenoemde Talking Circles hebben vaak nog nooit eerder hun verhaal met iemand gedeeld. Ze worstelen al enige tijd met de angst om hierover te praten. Bij de stap om het écht te doen en die muur te doorbreken, daar gaat het nog wel eens mis. Want aan wie ga je je verhaal vertellen? Tijdens onze Talking Circles word je gesteund door seksueel misbruik lotgenoten die precies weten met welke gevoelens jij worstelt. Je krijgt alle tijd om je verhaal te delen, want alleen degene met de ‘talking stick’ mag praten. De anderen luisteren naar je verhaal. Het delen van je ervaringen vergt moed en alleen jij kan die moed verzamelen. Wij bieden je een veilige omgeving, compassie en verbondenheid. Of het nu de eerste stap of de laatste stap is in je verwerkingsproces, wij zijn er voor je en begeleiden je tijdens dit zware traject. Aanmelden om deel te nemen aan deze lotgenotengroepen of te praten met één van onze ervaringsdeskundigen kan via de optie Vind hulp

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen