Ik mag kwetsbaar zijn

Lana - blogger PSN 31-08-2017
48 keer bekeken 0 reacties

Dit roept zoveel weerstand op. Ik was kwetsbaar en mannen hebben daar misbruikt van gemaakt. Elke keer probeerde ik het weer opnieuw, maar tot mijn 30ste ben ik misbruikt en vernederd.

Ik probeerde me steeds weer kwetsbaar op te stellen, maar elke keer werd dat vertrouwen weer beschaamd. Hoe kan ik weer vertrouwen krijgen en kwetbaarheid als kracht gaan ervaren?

Sterker

Nu ik sterker en volwassen ben…mag ik weer leren kwetsbaar te zijn….maar dat roept zoveel weerstand op. Het benauwd me, verstijfd me…..ik blokkeer. Ik wil dit niet….ik weet wel waar het vandaan komt maar weet niet hoe ik de blokkade op kan heffen, het gebeurd bijna als automatisch.

Blokkade

Vandaag had ik het erover met mijn therapeut. Ik besef, dat ik een blokkade heb bij de gedachten; me kwetsbaar op stellen. Ik praat veel, kan over trauma’s en gebeurtenissen praten zonder enige echte diepe emotie te voelen. Ben zo bang mij kwetsbaar op te stellen, het lijkt soms wel dat ik het doe, maar echt kwetsbaar zijn dat lukt me niet. Ik heb zo’n weerstand , zo’n verdediging mechanische me opgebouwd, ik kom er niet doorheen. Als ik denk aan samen iets doen, aan samen zitten aan een werk dat ik kan gaan maken over mijn kwetsbaarheid, duw ik haar ver weg. Ik wil me verstoppen achter de muur…niemand mag me zien en of aanraken.

Accepteren

Ik wil niemand in de buurt en toch weer wel. Ik wil zo graag geholpen worden, zo graag bij mijzelf uitkomen. Zo graag mijzelf accepteren, zoals ik ben zelf met mijn kwetsbaarheden. Maar ik durf het niet, ik voel me dan door de grond zakken alles wat ik heb opgebouwd valt dan weg, valt uit elkaar. Verloren voel ik me dan, stuk gemaakt, gebroken. Gebroken kan en mag ik me niet voelen, ik moet sterk zijn en doorgaan, niet bij de pakken neerzitten.

Kwetsbaar

Ik schrijf dit op en meteen bedenk ik mij dat heeft hier niks mee te maken. Ik wil er omheen draaien, vermijden. Niemand mag mijn kwetsbare ikke zien. Dan kunnen ze me weer pijn doen, dan wordt mijn vertrouwen weer beschaamd. Dit is wat ik ken, als ik me kwetsbaar op stel dan wordt ik gebroken dan komen ze met hun messen en steken me recht in mijn hart. Mijn opa vertrouwde ik vanuit de grond van mijn hart. Hij redde mij van mijn oom die mij opgesloten had en met zijn vingers aan mij zat. Mijn redder: mijn opa, zelfs hij heeft me aangerand. Mijn voorganger van de kerk heeft me jaren als seks slaaf gebruikt.

Vertrouwen

Wie kan ik dan vertrouwen? Mijn vader ging weg en liet me in de steek. Mijn man wil ik vertrouwen en ik geloof dat ik dat soms ook doe, maar onvoorwaardelijk? Nee, en dat komt niet door hem, dat komt omdat ik beschadigd ben. Ik weet het en weet ook dat ik me kwetsbaar op mag stellen. Ik heb genoeg lieve mensen om mij heen en toch lukt me het niet. Wat heb ik nodig om mij kwetsbaar op te stellen?

Zoektocht

Mijn zoektocht is begonnen; hoe durf ik mij kwetsbaar op te stellen zonder dat ik beschadigd wordt. Ik ben op zoek naar mijn een manier om mijn kwetsbaarheid te tonen en er te laten zijn. Mijn zoektocht begint hier. Vandaag en ik doe mijn best.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen