Vriendschap

Yvonne - blogger PSN 05-07-2017
45 keer bekeken 0 reacties

Ik begrijp nu dat het door mijn eigen houding was, want voor mij betekende vriendschap in die tijd dat je elkaar geheimpjes verteld. En ja ik had een groot geheim wat ik met niemand durfde te delen.

Als ik een vriendinnetje zou hebben dan zou mijn grote geheim ontdekt worden, iets waar ik heel erg bang voor was. Dus ik hield iedereen op afstand door niet geïnteresseerd te zijn. Door nonchalant en boos over te komen en vooral niet laten merken dat ik mij erg eenzaam voelde.

Ik hunkerde naar dat gevoel van saamhorigheid, dat ik speciaal was voor die ene vriendin en zij voor mij. Daarentegen reageerde ik tegenovergesteld en deed net of het mij allemaal niets kon schelen en ik gelukkig was zonder vrienden. Ik wist ook niet zo goed hoe ik er mee om moest gaan want ik was altijd bezig om mijn geheim maar geheim te houden. Voor mijn gevoel moest ik wel mensen op afstand houden want dan was mijn geheim veilig.

Eenzaamheid

In Zweden hadden we gesprekken over wat vriendschap betekende en wat het voor ons inhield. Iets in mij raakte weer dat gevoel van eenzaamheid aan. Ik zat daar met drie lieve vrouwen en toch voelde ik die eenzaamheid. Want wat betekent vriendschap nu voor mij? Hoe kijk ik er nu tegen aan en niet als een meisje van 9 jaar? In de afgelopen jaren heb ik altijd gekeken vanuit het kind zijn naar hoe vriendschap zou moeten zijn…

Lieve vriendin

Toen dat besef binnen kwam realiseerde ik mij dat ik rijker ben dan ik dacht! Hier zaten drie prachtige vrouwen waar ik intieme gesprekken mee heb gehad, waar ik plezier mee kan hebben en waar ik mijzelf kan zijn. Ook is er mijn lieve vriendin die altijd mijn blogs eerst leest en eerlijk feedback geeft. Met haar kan ik ook over alles praten en voelt het vertrouwd aan. Vroeger dacht ik hoe meer vriendinnen je hebt hoe leuker en aardiger mensen je vinden. Maar ik weet nu, daar gaat het niet om.

Waarheid

Dan de vraag, wat verwacht ik van vriendschap? Of wat houdt vriendschap voor mij in? Vragen waar ik rustig over na  heb zitten denken, wat als gevolg heeft gehad dat ik er nu anders tegen aan kan kijken. Wat voor mij op nummer één staat is dat er vertrouwen moet zijn. Is er geen vertrouwen dan is er voor mij geen basis om een vriendschap op te bouwen. Eerlijkheid vind ik ook erg belangrijk. Want ook al kan het soms nog zo moeilijk zijn om de waarheid te spreken. Toch hoor ik liever de waarheid dan dat eromheen wordt gekletst. Zoals ook wederzijds begrip en medeleven, de mogelijkheid om elkaar emotioneel te steunen. En dat je geniet van elkaars gezelschap en jezelf kunt zijn!

Welkom

Sympathie en empathie voor elkaar hebben is ook fijn want dat maakt het allemaal gewoon prettig om met elkaar om te gaan. Vroeger wilde ik het iedereen naar de zin maken, wat natuurlijk onmogelijk was. Natuurlijk is het prettig als je mensen ontmoet waar je iets mee kan delen, waar je je welkom voelt en kunt zijn wie je bent. Ook al heb ik niet veel vrienden, diegene die ik heb:  ik hou oprecht van ze.

Maar weet je, Ik wandel mijn eigen weg en je mag met mij mee lopen, maar dat hoeft niet.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen