Therapie

Project Speak Now 02-05-2017
115 keer bekeken 0 reacties

Ik merk aan mijzelf dat ik wat therapiemoe aan het worden ben. Vanaf het moment dat ik mijn incest verleden ben gaan verwerken (dit was vanaf 2011) heb ik allerlei verschillende therapieën gedaan.

In 2011 kwam ik voor het eerst bij een psycholoog. Er was zoveel pijn en verdriet in mij wat eindelijk een uitweg zocht. Maar hoe moest ik omgaan met mijn verleden en familie? Dit was het begin van een lange weg om mijzelf weer te hervinden. Wat ben ik blij dat mijn man mij de spiegel heeft voor gehouden. Hij zei; of je gaat aan jezelf werken of ik ga bij je weg. Knoerthard kwam dat binnen. Ik hou zielsveel van hem en wist dat ik de stap moest nemen. En zo kwam ik bij mijn psychologe terecht en leerde ik kijken naar mijzelf. Het begin naar mijn eigen ik.

Ook de seksuoloog zat in mijn feestpakket. Ik dacht altijd dat het alleen maar over seks zou gaan, daarvoor kom je toch bij een seksuoloog? Natuurlijk kwam het onderwerp vaak ter sprake maar ook vele andere onderwerpen. De meeste keren ben ik alleen gegaan maar ook mijn man moest er aan geloven en ging trouw een paar keer mee. Het incest probleem is wel mijn probleem maar indirect ook van mijn man.

Daarnaast ben ik op zoek gegaan in het alternatieve circuit. Ik kwam toen terecht bij een iriscopist. Een wijze man die mij ook elke keer weer in mijn eigen spiegel liet kijken. Een zeer bijzondere man die ik in mijn hart heb gesloten.

Cranio sacraal therapie kan ik ook aan mijn lijstje toevoegen. Blokkades in mijn lichaam waren er genoeg. Stapje voor stapje begonnen de blokkades minder te worden. Heel af en toe onderga ik nog een sessie omdat er altijd nog een blokkade zit. (volgende blog gaat daarover) Maar na zo’n sessie ervaar ik altijd zoveel positieve energie in mij.

En toen kwam mijn andere coach op mijn weg (of ik op haar weg) Ik leerde mediteren en dit heeft een belangrijke plaats in mijn leven genomen. Door meditatie kom ik tot rust en hervind ik mijn eigen kracht weer. Verder heb ik verschillende retraites bijgewoond. Zowel in Nederland als in Frankrijk. En ook dit heeft weer heel veel inzichten in mijzelf gegeven.

Ik heb een poging NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) gedaan, maar dat was niet zo mijn ding. Ook heb ik nog een soort van tekentherapie gevolgd. Hierdoor kwam ik erachter dat als ik zelf dingen creëer ik hier erg mijn gevoel en emotie in kwijt kan. Een heerlijke bezigheid wat mijn hoofd leeg maakt en waar ik heel veel in kwijt kan (zie mijn kleine greep kunstwerken op mijn website)

Omdat mijn lichaam soms nog reageert vanuit het ouwe overlevingsmechanisme ben ik begonnen met haptotherapie. Het idee dat een ander (wel een vrouw) mij zou aanraken vond ik maar wat raar. En dan? Maar het is zoveel meer dan dat, ik werd bewust van hoe mijn lichaam vaak meteen in het overlevingsmechanisme schoot als mijn man mij aanraakte. Doordat ik er bewust van word hoe mijn lichaam én geest reageert probeer ik nu het om te buigen naar een positieve ervaring. Maar ik moet zeggen dat gaat niet altijd even makkelijk. Een ouwe gewoonte leer je niet zomaar af, daar gaat tijd en heel veel geduld van mijn man in zitten.

Dan komt de vraag bij mij boven, welke therapie heeft mij dan het meeste gebracht? De ene therapie had niet zonder de ander gekund. Elke keer kwam ik een stapje verder in mijzelf. En zo kwam er zonder dat ik er naar op zoek was weer een volgende nieuwe therapie op mijn weg. Door al deze verschillende therapieën sta ik stevig in mijn schoenen. Ben ik open geworden over mijn verleden en kan ik nu zeggen dat ik een vrouw ben die er eindelijk mag zijn van zichzelf. Er is eindelijk rust in mij gekomen. Door moeilijke keuzes te maken zoals afstand nemen van mijn familie geef ik een stuk vrijheid aan mijzelf terug. Want door mijn familie los te laten kan ik eindelijk mijzelf zijn.

En voor nu geef ik mijzelf even de ruimte om een time-out in de therapieën te nemen en dat voelt best lekker moet ik zeggen. Even helemaal niets.

Tot slot ben ik benieuwd naar de ervaringen van jullie. Welke therapieën heb jij gevolgd? Wat heeft het met jou gedaan? Ik hoor graag de positieve verhalen omdat ik met de negatieve verhalen niets kan en het helpt mij niet verder. Stuur mij een email of plaats hier een berichtje! Wat voelde voor jou goed en waar heb je veel aan gehad? Welk pad je ook kiest het is altijd de juiste, daar geloof ik in!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen