Misbruikt door de pastoor

Lana - blogger PSN 24-02-2017
63 keer bekeken 0 reacties

Als kind ben ik misbruikt, toen ik 16 jaar was wilde ik anderen helpen, ik zwierf toen nog op straat. Maar al gauw had ik een eigen flatje, mijn zusjes werden mijn pleeg-kinderen en ik ving iedereen op die het nodig hadden.

Toen ik 18 was, kwam er iemand die een ongeluk had gehad. Ik ging met hem naar de dokter en natuurlijk hielp ik hem, hij mocht blijven logeren totdat het beter ging. Hij voerde mij dronken en wilde met mij naar bed. Ik was nooit eerder vrijwillig met iemand naar bed gegaan.. was het wel vrijwillig?

Hij deed wel lief.. maar ik wilde eigenlijk niet. Later werd het van kwaad tot erger, en jaren later wist ik pas dat het onder verkrachting viel. Ik ben gedwongen getrouwd geweest met hem en toen hij een gewapende overval had gedaan en de politie een inval deed en hem meenam ben ik gevlucht, ik dook onder, maar waar ik was, vonden zijn ‘vrienden’ mij. Ik ben toen gevlucht naar Israël… Daar zag ik het leven na 1 jaar niet meer zitten door omstandigheden en ging naar Java, ik stond daar op een rots en wilde springen. Toen kwamen er mensen langs die vertelden over ‘Het beloofde land’ en ‘God de Vader’ die van mij zou houden, mij zou vergeven en in liefde zou ontvangen. Ik dacht toen nog aan ‘een man’, ergens op een grote stoel met allemaal familie om hem heen. Ik ben met hen mee gegaan.

Al snel was ik verzonken in de bijbel en deed alles wat de voorganger zei: bijbel studie, vasten en evangeliseren. Ik ben ook nog even in een andere sekte geweest.. in de woestijn in Israël, maar de eerste groep gelovigen vonden mij weer en zeiden: ‘die groep in de woestijn is een sekte’.. Later ben ik met de eerste groep (Kinderen van God) mee naar Amerika gegaan, en werd ik helemaal ingeburgerd. Ik werd afgezonderd van mijn familie, moest alles achter me laten en had alleen contact met hen. Ik was toen al gehersenspoeld. Ik geloofde dat ik mijn leven moest neerleggen voor God omdat Jezus dat ook had gedaan. Ik was vegetariër, mijn voorganger daagde mij uit, hij zei: ‘Wat God je heeft gegeven, moet je eten’ en hij gaf me een stuk vlees. Ik at het vlees, omdat de voorganger mij het gaf in God’s naam. Zo ver was ik heen. Ook hier kwam een inval in de sekte, omdat er het vermoeden was dat er drugs gebruikt werden. Later kwamen we erachter dat vele jonge meisjes de seks-slaven waren van de voorganger. De sekte viel uit elkaar.

Ik moest even naar Nederland i.v.m. mijn studie en een visum etc. Ik kwam in Nederland weer een andere groep gelovigen tegen. Deze leken heel ‘normaal’ de voorganger had 5 kinderen, een vrouw en hele normale mensen kwamen daar. Zij hielpen mij, vingen mij op gaven me onderdak. De voorganger bracht me naar mijn opa, mijn held. (omdat hij me vroeger had gered van mijn oom die me aangerand had) Mijn oma was inmiddels overleden. Ik stond in de keuken, mijn opa kwam naar de keuken om koffie te halen. Hij stond achter me en gaf me een tongzoen. Ik was verbaasd, geschrokken stond stijf van de schrik. Een gedeelte weet ik niet meer, de tijd ging snel of ik was er niet helemaal meer bij. Toen ik weer opgehaald werd door de voorganger, troostte hij mij nadat ik in huilen was uitgebarsten.

Hij begreep mij en zou me beschermen, de voorganger, hij was als een vader voor mij die ik altijd had gemist. Hij zei, we gaan wel bidden zodat je bevrijding krijgt. Vast maar veel, dat helpt bij bevrijding. Ik kwam uit de douche en ineens stond hij daar… hij zei: ‘Wij mensen zijn geschapen door God. We zijn allemaal als parels voor God en hij beschermt ons en houdt ons in zijn hand’. Hij deed zijn gulp open en liet zijn geslachtsdeel zien. Ik schrok, wist niet wat er gebeurde, dit kan niet, dit is niet echt, dacht ik. Ik beeld het me in.. Hij ging door, ‘je hoeft niet te schrikken, dit alles heeft God gemaakt, wij zijn de kinderen van God, hij is onze herder en heeft ons naar zijn wil gemaakt’. Dit ging weken zo door. Opeens was hij boven waar ik sliep. Hij kwam naar mijn bed en zei: ‘ik ga voor je bidden, God gaat je genezen door mij heen’.

Hij trok mijn onderbroek naar beneden en begon te bidden met zijn handen op mijn geslachtsdeel. Hij bekeek mij, bad voor mij en dit ging door totdat hij weg ging. Dit kan niet, dit is allemaal niet gebeurd, dit kan niet echt zijn, ik was zo in de war en ging meer vasten meer bidden, ik dacht dat ik gek werd. Zijn kerk was bij hem thuis, in hun huis en daar kwamen veel mensen. Ook mensen die hulp nodig hadden en sommige reden met donaties naar Roemenië. Door omstandigheden moest de voorganger een keer zelf rijden met de vracht-wagen naar Roemenië. Ik was uitverkoren om mee te gaan. Onderweg ging het redelijk, maar toen we moesten slapen, achterin de vracht-wagen onderweg… toen raakte ik in paniek.. ik werd gek, het verleden kwam omhoog. Ik met hem in de vracht-wagen.. ik wist niet meer wat er gebeurde, wat wel echt en wat niet echt was.

Hier is het begonnen het misbruik, later verkrachtingen… Nadat hij (de voorganger) mij aangerand-misbruikt had die nacht, zei hij: ‘God heeft je tot mijn vrouw gemaakt, net zoals bij David en Bathsheba, je hoort mij toe’. Ik was zo in de war, dit was niet echt, ik wilde dood, maar zelfmoord dat mag niet.. ik wilde niet meer eten, werd opgesloten en hij bleef mij verkrachten. Ik heb wel willen vluchten en een keer was het me bijna gelukt, maar hij kwam achter mij aan, sleepte mij over de straten weer terug in huis, gooide mij door het huis en sloot mij op. Ik werd weken lang opgesloten, kon niks naar binnen krijgen en ook ik moest veel vasten, alleen de bijbel was er. s’Nachts kwam hij vaak mijn kamer in want hij had de sleutel, en dan sprong op mij en verkrachte mij.

Financieel zat ik vast aan hen via een V.O.F. constructie. Ik had geen geld, alles moest ik vragen van tampon tot onderbroek, alles had hij in bezit. Ik zag bijna tot geen familie meer, enkelen mochten nog langskomen maar alles werd afgeluisterd, of ik moest alles opbiechten. Na 10 jaar heb ik weten te vluchten.. ik ben door de politie naar het blijf van mijn lijf huis gebracht. Ik voel me soms nog in de war, maar weet wel, nu na 18 jaar, dat ik er goed aan heb gedaan dat ik ben gevlucht. Ik wil mijn verhaal graag delen omdat het gebeurd, vandaag de dag nog.

De sekte in Amerika, we reisden door heel Amerika en werkten net zo als Loverboys, ook ik heb mensen in de sekte gebracht. (destijds dacht ik dat het Gods weg was) Nu vind ik dat ik mijn verhaal, wil vertellen, schrijven zodat de mensen het horen. Ik wil een stem zijn en mij is het gelukt, maar velen kunnen het niet na vertellen. Ik ben vanaf die dag nooit meer terug geweest en lang bang geweest. Op 3 plekken hadden ze (de sekte) mij gevonden, maar steeds kon ik op tijd vluchten.

Inmiddels heb ik een lieve man en zoontje van 11 jaar, leef een redelijk gelukkig leven met ups en downs. In 2013 heb ik mijn boek uitgegeven: ‘Doorbroken Taboes’ door Lana B, en vertel ik mijn verhaal d.m.v. gast-lessen. Het blijft een moeilijk onderwerp en ik heb ook gemerkt, dat ik het lichamelijk misbruik sneller van mij af kon zetten dan het geestelijke misbruik. Want mijn geloof in God is zo gekwetst, ik vertrouwde mensen die mij troosten en ik ben jaren lang hun seks-slaaf geweest. het weerhoud mij er niet van om als ervaringsdeskundige mijn verhaal te doen. Bedankt dat ik mijn verhaal hier mag doen, ik merk dat ik er behoefte aan heb.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen