De stilte doorbroken

Marianne Kimmel 07-12-2021
145 keer bekeken 0 reacties

Ik zal nooit vergeten wat die dag voor me heeft betekend. Met een bonkend hart, klamme handen en een trillend lichaam stond ik daar. Om eindelijk de moed te vinden en te zeggen: het is genoeg.

Het is tijd om de stilte te doorbreken, de angst voor de smaaddreiging van mijn vader los te laten en mezelf te helen. En op dat podium vond ik de kracht om mijn ervaringen met seksueel misbruik te delen.

Ruim een kwartier kreeg ik de tijd om mijn verhaal te vertellen. Ik besefte dat het om meer moest gaan dan alleen mijn verhaal, omdat het zoveel kinderen overkomt. Ik begreep namelijk dat wanneer je de stilte doorbreekt je als vanzelf anderen inspireert om hetzelfde te doen. Ik geloof dat liefde elke wond kan genezen. Ik geloof dat we samen krachtiger zijn en meer kunnen bereiken. En dus richtte ik Stichting Project Speak Now op.

Ik geloof dat ondanks wat jou is overkomen en ondanks de pijn die je ervaart, er voor iedereen een weg is om thuis te komen in jezelf. Een weg terug naar liefde. Daarom nodig ik je uit me te vergezellen: doorbreek de stilte. Heel de pijn. Wat jij hebt meegemaakt, is belangrijk. En als je het met anderen deelt, breng je hoop dat een nieuwe dag in aantocht is. Een dag vol waarheid. Een dag vol heling. Een dag vol hoop. Een nieuwe dag vol liefde.

Recht uit het Hart - 15 augustus 2013:

https://youtu.be/0yMNW1YP9jo

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen