Seksueel misbruik verwerken

Marianne Kimmel 09-04-2022
337 keer bekeken 0 reacties

Je bent niet de enige en het is niet jouw schuld. Hoe vaak je het scenario ook al door je hoofd hebt laten spelen, hoe vaak je ook denkt dat je de dingen anders had moeten aanpakken en hoe vaak je jezelf ook de schuld geeft.

Seksueel misbruik verwerken is en blijft een moeilijk proces, maar ik weet zeker dat het jou gaat lukken, net als dat het mij gelukt is. Ook mij is seksueel misbruik namelijk overkomen en ik weet maar al te goed wat er in je omgaat. Ik wil mijn nare ervaringen graag omzetten in iets positiefs. Daarom heb ik Stichting Project Speak Now opgericht.

Veel slachtoffers durven zich niet uit te spreken over hun ervaringen en gevoelens. En wanneer ze dit wel doen, dan voelen ze zich vaak niet gehoord. Dat maakt het verwerken van seksueel misbruik nog lastiger. Het is mijn missie om het taboe te doorbreken en seksueel misbruik bespreekbaar te maken. Daarmee hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen in hun verwerkings- en helingsproces.

Hoe kun je seksueel misbruik verwerken?

Het is een veel gestelde vraag: hoe kun je seksueel misbruik het beste verwerken? Helaas is hier geen standaard antwoord op. Het verwerken van seksueel misbruik is namelijk voor iedereen anders. Het ligt onder andere aan de omstandigheden, aan de duur van het misbruik, maar ook aan jou als persoon. Sommige vrouwen en mannen hebben bijvoorbeeld maar weinig herinneringen aan het misbruik. Vage herinneringen waarvan ze niet veel last hebben. Ook hier hoef je je zeker niet voor te schamen. Maar wat als je er wél veel last van hebt? Wat als het je dagelijkse leven moeilijker maakt? Het is dan vooral belangrijk dat je er met iemand over praat.

Doorbreek je geheim en zoek een luisterend oor. Hoe moeilijk dat op dit moment ook lijkt, je zult zien dat er een last van je schouders afvalt. Onze ervaringsdeskundigen willen er graag voor je zijn. Ze weten namelijk hoe moeilijk het op sommige momenten kan zijn. En ook al ervaren we dingen anders, in essentie verschillen we niet veel van elkaar. Om slachtoffers van seksueel misbruik een steuntje in de rug te bieden, zet onze stichting zich al enkele jaren in om het taboe van seksueel misbruik te doorbreken. We schrijven en spreken over onze ervaringen en het verwerken van seksueel misbruik. Weet dat je er niet alleen voor staat. Vraag gerust eens hulp bij één van onze ervaringsdeskundigen. Het is de eerste stap in het verwerken van seksueel misbruik. Hopelijk zet je daarna de tweede stap.

Facebook Lives over het verwerken van seksueel misbruik

Open en kwetsbaar, zo stellen wij ons op tijdens onze Facebook Lives over het verwerken van seksueel misbruik. Het is voor ons belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij ons en dat je kracht haalt uit alles wat we delen. We vertellen openhartig over onze eigen ervaringen en willen je laten weten dat je er niet alleen voor staat. Maar we willen je ook laten zien dat er nog een heel leven voor je ligt. Een leven waarin je weer gelukkig kunt zijn, kunt lachen en kunt genieten. Hoe moeilijk dat op dit moment ook lijkt. Seksueel misbruik verwerken kan ontzettend lastig zijn en ook wij dachten dat we nooit meer écht konden genieten van het leven. We verafschuwden ons lichaam en hadden moeite om van onszelf te houden. Het is ons gelukt om het leven weer positief in te zien. Om weer van onszelf en ons lichaam te houden. En dat gaat jou ook lukken. Praat met ons en wij luisteren. Of luister naar onze ervaringen tijdens één van onze Facebook Lives of deel je ervaringen met andere lotgenoten in onze besloten Facebookcommunity. Luister in stilte en laat het over je heen komen. Of dit nu de eerste stap in het verwerken van seksueel misbruik is of de laatste, we zijn er voor je. En hopelijk kan onze hulp jou de kracht geven om je uit te spreken en je te helpen met het verwerken van seksueel misbruik.

Ik hoop dat het jou, net als onze vrijwilligers, lukt om het seksueel misbruik te verwerken. Samen staan we sterker. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen