Jij hebt NOOIT schuld aan seksueel misbruik/geweld

Marianne Kimmel 21-05-2022
529 keer bekeken 0 reacties

Als je seksueel misbruik of seksueel geweld hebt ervaren, raak je vaak, buiten je schuld, het contact je eigen intuïtie kwijt. Je bent ervan overtuigd dat je fout, slecht, dom en gebrekkig bent, en dat je daarom niet op jezelf kan vertrouwen.

En zo kan het gebeuren dat er in je verdere leven weer mensen op je pad komen die je slecht behandelen en over je grenzen gaan. Dit gebeurt niet omdat je weer slachtoffer wil zijn, of omdat je denkt dat je zo behandeld moet worden. Dit gebeurt, omdat je vastbesloten bent om bij de ‘veiligheid’ te blijven die je kent. Ookal is die veiligheid slecht voor je, het is wel de enige veiligheid die je kent.

Er is enorme moed voor nodig om je bekende veiligheid los te laten en op zoek te gaan naar een betere versie. Er is enorme moed voor nodig om uit te spreken wat je is overkomen. Er is enorme moed voor nodig om een trauma als seksueel misbruik en seksueel geweld te overstijgen. Er is enorme moed voor nodig om het innerlijke kind in jou te omarmen en het te beschermen zoals een beschikbare ouder dat had moeten doen.

In het maken van de keuze om onszelf niet langer het zwijgen op te leggen, ons innerlijk kind niet meer weg te duwen en onszelf niet meer ondergeschikt te maken aan anderen vinden we onze heling. Want wat onderdrukt is, kan weer tot uitdrukking worden gebracht, en wat is afgesloten, kan weer tot bloei komen.

Dus zet een stap buiten je comfortzone.

Reik een hand uit naar je innerlijk kind.

Erken de woede naar de mensen die je pijn hebben gedaan.

Schop wat aangeleerde overtuigingen omver.

En...

spreek je waarheid.

Als jij er klaar voor bent.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen