Onze Crowdfunding is live

Marianne Kimmel 30-05-2022
637 keer bekeken 0 reacties

Onze Crowdfunding is live! We staan aan het begin van een belangrijke nieuwe ontwikkeling binnen PSN en jouw bijdrage is hard nodig. Dit is zo ontzettend belangrijk, omdat het belangrijk is voor jullie én omdat we weten hoe zwaar het leven is met een trauma van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

We weten hoe zwaar en lastig het is om te herstellen van een trauma als seksueel misbruik/seksueel geweld. We weten hoe uitzichtloos het kan voelen, hoe eenzaam het kan zijn en hoe je soms denkt dat je gek aan het worden bent. Maar we weten ook dat een gelukkiger leven na zo'n trauma mogelijk is. Daar willen over blijven inspireren, over blijven praten, mee blijven helpen. En daar hebben we jou voor nodig.

 

DONEER HIER

...omdat e-health, juist nu, belangrijker is dan ooit.

De coronacrisis heeft pijnlijk duidelijk gemaakt waarom e-health zo ontzettend belangrijk is. De mentale gezondheid van veel mensen is achteruitgegaan, maar de zorg kan het niet bijbenen. De wachttijden zijn vaak enorm lang en in de tijd dat je niet geholpen wordt is de kans dat je achteruitgaat groot. Project Speak Now biedt tijdens die wachttijd al belangrijke hulp. Met onder andere een luisterend oor, professionele coaches, lotgenotengroepen en een online community.

MAAR er is meer nodig. Veel meer. We zijn overtuigd dat e-health een belangrijke en zelfs noodzakelijke aanvulling kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan online behandelingen of therapie. Stichting Project Speak Now is negen jaar geleden opgericht met als doel slachtoffers weer in hun kracht te helpen na een ervaring met seksueel gernsoverschrijdend gedrag. We bieden verschillende soorten hulp, maar we merken de laatste jaren dat door de lange wachttijden en de toegenomen mentale druk er meer diepgaande hulp nodig is. 

Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt vaak voor. 1 op de 4 meisjes en 1 op de 6 jongens krijgt hier voor hun achttiende mee te maken. Ook lijkt er de afgelopen tijd een toename te zijn, doordat slachtoffers zich vaker durven uitspreken. Wat natuurlijk enorm positief is, en wat Project Speak Now stimuleert en ondesteunt. Toch is je uitspreken na zo'n ervaring veel moeilijker dan het in eerste instantie lijkt. Slachtoffers worden vaak bedreigd om hun mond te houden, schamen zich voor wat er is gebeurd, geven zichzelf de schuld en zijn bang om niet geloofd te worden (het is vaak hun woord tegen dat van de dader). Ze krijgen ook regelmatig te maken met victim-blaming. Allemaal redenen om niet vertellen wat je is overkomen. 

Maar voor je heling is het juist goed om erover praten. Dat is iets wat wij bij Project Speak Now ervaren en waar wij ons vanuit onze missie ook voor inzetten. Door persoonlijke verhalen te delen op de site, maar ook door met jullie in gesprek te gaan binnen onze besloten Community of tijdens webinars. Door verhalen te delen, merken we dat het ook offline makkelijker wordt om erover te praten. Oefening baart kunst en positieve ervaringen opdoen sterkt. Ook daarom moet de website van Project Speak Now uitbreiden, om dit nog beter te kunnen doen. 

...omdat wij weten hoe het is.

Wij weten als geen ander hoe ontzettend moeilijk het is om erover te praten. Om die eerste stap te zetten naar hulp. Of het te vertellen aan je huisarts of je partner. En zelfs als ze het weten, blijft het een strijd om te blijven praten, om je open te blijven stellen. Als je seksueel misbruik of seksueel geweld heb meegemaakt, voel je je constant te veel, bezwaard. Het is niet makkelijk om hulp te vragen. Ook niet zonder wachtlijsten.

Doneer en help ons nog meer slachtoffers helpen

Alle bedragen zijn welkom, we hebben een lange weg te gaan. Daarom hebben we voor een aantal hogere bedragen mooie tegenprestaties bedacht. Maar ook als je maar een euro kan doneren, hebben we daar veel aan. Misschien voelt een euro als iets kleins, maar als duizend mensen één euro kunnen doneren, is dat hartstikke veel. Als je zelf financieel geen ruimte hebt, help je ons ook enorm door het bericht door te sturen naar vrienden of familie. Elke euro telt. Het is niet alleen voor onze site van levensbelang, maar juist voor alle mensen die daar gebruik van maken.

DONEER HIER

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen