Relatie perikelen

10-02-2023
318 keer bekeken 0 reacties

Deze week heb ik een aantal verschillende mensen gezien en gesproken. En toeval bestaat niet. Het ging bij allemaal over relaties, waarom het niet werkt of moeizaam gaat.

- Het steeds weer tegen de verkeerde mannen aanlopen in je leven.
 -Het steeds weer weglopen uit een relatie.
- Intiem zijn omdat je denkt dat het moet en erbij hoort. of omdat het wel weer eens tijd wordt.

Niet alle vrouwen kwamen naar mij omdat zij een seksueel misbruik verleden hadden. Het ging puur om de relatie opbouwen en/of loslaten.

Als ik met vrouwen praat, luister ik tussen de regels door. Mijn 'oude' kappersoren en ogen komen altijd goed van pas;) Net als mijn extra zintuig van alertheid. Die overigens is ontwikkeld vanuit mijn misbruik verleden. Misschien herken jij deze ook wel? Alert op van alles. Te veel zintuigen staan tegelijk ‘aan’. Omdat ze eigenlijk gewoon ingetuned staan op gevaar. Lang was dit chaotisch, negatieve energie dus vooral vermoeiend. Ze hebben nu voor mij dus wel een positieve functie.

Er zit meer achter deze relatie perikelen van de vrouwen. Met doorvragen kom ik dan toch uit bij; ‘ er is wel iets geks gebeurt op seksueel vlak maar het is geen seksueel misbruik.’

Wanneer zijn seksuele handelingen dan misbruik?

Als je er al buikpijn van krijgt bij het idee of de beelden van toen. Of het is iets waar je nooit over gesproken hebt, omdat je je schaamt of omdat je er vies over voelt…dan klopt het niet. Geloof mij, dan klopt het niet! Dan hoort het niet te zijn gebeurd. Het kan best zijn dat de persoon niet veel ouder was. Dat het ook maar een kind was. Dit maakt het verwarrend en is soms zo moeilijk te begrijpen met je hoofd. En toch reageert een lichaam wel op de gebeurtenissen van vroeger. Hoe komt dat?

Alles zit opgeslagen in ons onderbewustzijn. We verdringen het omdat we niet willen geloven dat het echt, heel echt was. We willen niet dat het waar is. Omdat het te pijnlijk is. Maar dan blijft het bij je en draag je het mee. In je hoofd en in je lijf. En dit zie je op verschillende vlakken in je leven terug komen. In het hier en nu. Vaak op het gebied van seksualiteit en intimiteit.

Het is belangrijk om onder ogen durven te komen dat het wel degelijk misbruik was. Die eerste nare ervaring. Dat is de wond waar je toch heen moet, hoe moeilijk ook. Maar daar zit de heling.

Mooie gesprekken en natuurlijk ook verdrietig. Het is gewoon pijnlijk en het liefst vergeet je die ervaring. Maar delen is helen. Dus de gesprekken echt zin!

Ik heb vandaag een tip voor jullie:

Ik had het net over zintuigen, die heel druk zijn allemaal tegelijk. Wat ik daar aan doe is wandelen. En dan mag ik van mezelf maar 1 zintuig tegelijk de focus op leggen. Dus of alleen horen of zien of ruiken. Best lastig hoor, maar oefening baart kunst;)

Naast de mooie gesprekken heb ik natuurlijk nog meer successen geboekt. Een van mijn successen deze week: ik heb mij opgegeven voor een sport challenge. Op de kickboks school. We moesten een test doen van 5 oefeningen, we werden gemeten en gewogen. Dan gaan we 6 weken volgas trainen. Ik moet dus 3 x per week naar de sportschool en moet op gezond eten letten. Dit is echt een uitdaging! Ik laat het jullie weten hoe het gaat.

Hoe staat het met jouw successen deze afgelopen weken?

Delen onder de post mag uiteraard. Dan kan iedereen genieten en inspiratie opdoen.

Liefs Mascha

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen