Van je lichaam houden

Marianne Kimmel 09-03-2023
289 keer bekeken 0 reacties

Sinds het seksueel misbruik wist ik één ding zeker: opvallen en me sexy kleden waren gevaarlijk. En dus maakte ik me altijd klein en onzichtbaar, en liep ik rond in wijde, donkere kleding.

Niemand mocht immers ook maar het idee krijgen dat ik vroeg om speciale aandacht of aanraking. Dit deed ik tot ver voorbij mijn pubertijd.

Maar op een bepaald moment merkte ik dat ik juist door mijn kleding en gedrag extra opviel. Misschien niet omdat ik er verleidelijk uitzag (dat verborg ik heel goed), maar omdat ik buiten de boot viel en gepest werd. En dus ging ik om te zorgen dat ik niet meer opviel, mijn kleding afstemmen op wat andere aan hadden. Ik voelde me er erg verloren in, al leek het toen de enige optie.

Naarmate ik ouder werd, ontdekte ik dat je mooi kleden en daarmee een beetje je lichaamsvormen laten zien, niet leidde tot aanranding of verkrachting. En dus probeerde ik steeds wat meer uit en kreeg ik hulp van vriendinnen en zelfs van personal shoppers. Hoe raar het ook klinkt, ik begon mezelf langzaam iets vrouwelijker te kleden en mooier te vinden.

Echte vrouwelijke en sexy kleding is nog steeds niet aan mij besteed, maar meer omdat het niet echt bij me past. Desondanks boekte ik vorige week voor mijn verjaardag een Glamour Fotoshoot. Op de foto met een glamour look en glamour kleding. Ik besloot mezelf er helemaal aan over te geven en vol trots voor de camera te gaan staan. Dat lukte.

Het ontroerde me om te voelen hoe mooi en trots ik me kan voelen met een glamour look, en hoe mooi en trots ik me voel in de meer casual look die bij me past. Ik keek in de spiegel naar mezelf en voelde dat er liefde is. Voor wie ik ben, voor mijn zwaktes, mijn kracht én mijn sexy kant. Ook dat ben ik en voor het eerst in mijn leven kon ik ten volle voelen dat er geen gevaar meer is als ik ook die kant laat zien.

Ik besefte ook hoeveel hoop er voor ons is. Hoe we van plekken die we nooit meer denken te kunnen verlaten, toch op mooiere plekken kunnen komen. Houd moed, houd vertrouwen, want ook voor jou kan er nog heel veel ten goede veranderen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen