uiterlijk

31-03-2023
348 keer bekeken 0 reacties

In mijn werk heb ik veel vrouwen gesproken die worstelen met hun innerlijke en uiterlijke zelfbeeld. Ze hebben het gevoel dat ze bijvoorbeeld niet aan de verwachtingen van de maatschappij kunnen voldoen, terwijl anderen juist niet begrijpen waarom ze niet gelukkig zijn en blokkades voelen ondanks hun uiterlijke schoonheid. Maar hoe zit het eigenlijk met het verband tussen het innerlijk en het uiterlijk?

Het innerlijk en het uiterlijk van een persoon zijn sterk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend.

Een ander ding is een gebrek aan authenticiteit. Vrouwen die zich anders voordoen dan ze zijn, stralen vaak onzekerheid maar ook frustratie uit. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als vrouwen zich te veel laten leiden door de verwachtingen van anderen, of als ze bang zijn om niet geaccepteerd te worden om wie ze werkelijk zijn. Het is daarom belangrijk om te durven zijn wie je bent en je niet te laten beïnvloeden door de normen van anderen.

Gebrek aan zelfzorg en -liefde is een signaal van een verstoorde balans tussen innerlijk en uiterlijk. Vrouwen die niet goed voor zichzelf zorgen, stralen vaak ontevredenheid en ongeluk uit.

Dit kunnen gevolgen zijn van seksueel misbruik dat je mee gemaakt hebt. Of misschien ander misbruik of oud zeer wat een rol speelt in je leven.

Vrouwen vinden het vaak moeilijk om in de spiegel te kijken en focussen ze zich dan op de dingen die ze niet mooi vinden, of denken dat ze niet mooi zijn. Omdat ze nooit mooi gevonden zijn. Omdat er in het verleden gezegd is dat ze het niet waard zijn.

Als vrouwen bij mij komen of ik heb een gesprek met ze, probeer ik ze toch zo ver te krijgen om wel in de spiegel te kijken. Ik geef ze tips, ik geef ze complimenten, ik maak ze nog mooier. Zodat de spiegel een stuk minder eng wordt. Niemand is perfect, en dat is mooi. Anders zouden we er allemaal uitzien als Barbie;))

De beautydag voor Project Speak Now, was voor mij heel waardevol, om vrouwen in de spiegel te mogen laten kijken. (soms met een klein duwtje, maar hé, als je niet uit je comfortzone komt, groei je niet.) Iedereen is mooi, en iedereen mag ook ontevreden zijn over bepaalde punten en delen van je lichaam. Ja dat heb ik ook. Geloof mij. Als ik een foto zie zoom ik hem ook helemaal in.

Zorg goed voor jezelf, zorg voor je pijnen en verdriet. Durft het aan te gaan en met jezelf aan het werk gaat, dan kun je je binnenwereld opschonen en meestal gaat die buitenkant daarna vanzelf.

Liefs Mascha

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Steun ons!

Het is mogelijk om ons te steunen via een donatie. 

Doneren

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen