FAQ

We hebben een groot aantal veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Mocht je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden, vul dan ons contactformulier in. 

Marianne Kimmel heeft het initiatief genomen voor het opzetten van de Stichting Project Speak Now. Inmiddels werkt ze met een heel team. Marianne Kimmel: “Ik hoop dat ik door het delen van mijn verhaal anderen kan helpen ook hun ervaringen te delen en zo bij te dragen aan het verder bespreekbaar maken van seksueel misbruik”.

Praten over je ervaringen met seksueel misbruik is ontzettend moeilijk. Wat als je niet wordt geloofd? Wat als je als gek wordt gezien? Wat als …..? Er kan inderdaad veel gebeuren als je gaat praten, maar de ervaring leert dat de angsten altijd veel erger zijn dan de werkelijkheid. En dat praten heelt, je begrip, herkenning en compassie geeft. Stichting Project Speak Now ondersteunt je in dit proces met coaching, gespreksgroepen en trainingen. Daarnaast stimuleren wij waar we kunnen het gesprek over seksueel misbruik. 

Ja, de facebookpagina van Project Speak Now kan je vinden middels deze link https://www.facebook.com/StichtingProjectSpeakNow

De besloten facebookgroep kan je vinden via deze link https://www.facebook.com/groups/181738075626579

Project Speak Now staat voor datgene waar ieder individu recht op heeft: vrijheid van meningsuiting. Het doel is het meer bespreekbaar maken van seksueel misbruik, om zo bestaande taboes te doorbreken en te helpen bij de verwerking. Dat doen we door voorlichting, gespreksgroepen en media-aandacht.

Op dit moment is er één mannelijke Hoopverlener. 

Als je een aanvraag doet voor een gesprek met een Hoopverlener, kun je maximaal 6 gesprekken voeren. Je hoeft dan dus niet steeds een nieuwe aanvraag te doen. Maar ook als je slechts één gesprek wil of per keer wil kijken of je een nieuw gesprek wilt, is dat mogelijk. 

Een Hoopverlener neemt maximaal één keer per week contact met je op en belt maximaal een half uur met je. De Hoopverlener neemt uiterlijk binnen 48 uur contact met je op via een anoniem nummer. Belt de Hoopverlener op een moment dat het voor jou niet uitkomt, neem dan wel even op en maak een nieuwe afspraak. Lukt dit niet, dan zal de Hoopverlener je nog maximaal twee keer proberen te bereiken.

Nog even voor de duidelijkheid: je kunt na aanmelding alleen contact met de Hoopverlener krijgen, doordat zij jou anoniem belt. De Hoopverlener zelf bellen is dus niet mogelijk.

De Hoopverlener biedt een luisterend oor. Het is iemand bij wie je even je hart kan luchten, je zorgen kan uiten en die met je meedenkt over mogelijkheden. Een praatje met een ervaringsdeskundige kan wat verlichting geven. 

De Hoopverlener gaat geen coachtraject met je aan. Dat is een ander traject bij onze Online Coaches waar je je voor kan aanmelden. 

Hoopverleners zijn veelal vrijwillige ervaringsdeskundigen die zich bij Project Speak Now aangesloten hebben. 

Een Hoopverlener biedt jou veelal als ervaringsdeskundige een luisterend oor, (h)erkenning en begrip. Je kunt met een Hoopverlener eenmalig een gesprek voeren en maximaal zes gesprekken in totaal. Na een aanvraag neemt de Hoopverlener binnen 48 uur contact met je op. Met een Online Coach stap je een coachingstraject in van 6 gesprekken in totaal. Het is de bedoeling dat je dit gehele traject aangaat en afmaakt, omdat er een zorgvuldige opbouw inzit en je veelal opdrachten krijgt die je verder helpen in je helingsproces. 

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de gesprekken met de Hoopverleners. De Hoopverleners zijn veelal ervaringsdeskundigen die zich vrijwillig inzetten om jou te helpen. 

In principe is er geen wachttijd. De Hoopverlener neemt binnen 48 uur na het indienen van je aanvraag contact met je op. 

Je wordt nadat je een aanvraag hebt gedaan, ANONIEM door de Hoopverlener gebeld. De reden hiervoor is dat we de privacy van onze vrijwilligers willen beschermen. Zij bellen namelijk met hun eigen prive-telefoon. 

Wij houden ons aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bij het omgaan met alle persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. Dat betekent dat we met je gegevens enorm zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan.  

Dat is helaas niet mogelijk. We hebben een groot aantal Hoopverleners die allemaal als vrijwilliger verbonden zijn aan Project Speak Now. Zij zijn dus niet allemaal op elk moment beschikbaar. En aangezien je na een aanvraag al binnen 48 uur contact hebt met een Hoopverlener, werken we op basis van beschikbaarheid. Al onze Hoopverleners hebben ervaring met seksueel misbruik/seksueel geweld en met het ondersteunen van ervaringsgenoten. 

Bij online coaching heeft een ervaren gesprekscoach een luisterend oor voor je en is bekend met het onderwerp. Dit vergemakkelijkt vaak het gesprek, omdat herkenning regelmatig zorgt voor het stellen van de juiste vragen. Dit helpt je in het maken van de juiste keuze om te kunnen helen.

De coachingsessies vinden plaats via de telefoon of via Skype en duren ongeveer een half uur. Je kunt je eigen coach kiezen en ontvangt, na je keuze, een bericht van haar om een afspraak te maken.

De kosten van een Talking Circle bedragen €7,50. Deze kosten zijn bedoeld om de onkosten te dekken (koffie, thee, zaalhuur)

Ja, vooralsnog zijn de op de website vermelden plaatsen, de enige plaatsen waar de Talking Circles plaatsvinden. Ons streven is wel om dit uit te breiden zodat zoveel mogelijk lotgenoten in hun buurt de ruimte krijgen om hun verhaal te vertellen.

Uiterlijk één week na een Talking Circle word je nog nagebeld door één van de begeleiders. In dit gesprek word je gevraagd naar je ervaring en of je nog behoefte hebt aan een één-op-één gesprek of advies over een vervolgtraject.

Een Talking Circle duurt 2,5uur en zal minimaal één keer in de maand plaatsvinden in jouw omgeving.

De Talking Circles vinden plaats op verschillende plekken in Nederland. Voor een overzicht van plaatsen klik je hier.

Nee, je bent niet verplicht om je verhaal te vertellen. Je mag ook alleen luisteren. We zullen je wel respectvol aanmoedigen om je ervaring te delen. Als praten in de groep nog een brug te ver voor je is, kunnen wij je ook adviseren eens met een coach van ons te praten.

Ja, dit is toegestaan. Ook mensen in de nabije omgeving van lotgenoten hebben vaak behoefte om hun verhaal te delen of te horen hoe zij het beste met hun dierbare om kunnen gaan.

Je voorkeur kun je aangeven als je je aanmeldt voor een Talking Circle. Zo sluit de samenstelling van de groep aan op je eigen wensen en behoeften.

Ja, er is altijd professionele begeleiding aanwezig tijdens een Talking Circle. Minimaal twee professionals ondersteunen de lotgenoten en leiden het proces in goede banen.

Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en blijven alleen in ons bezit. Je informatie wordt niet doorgegeven aan derden.

 

Contact

Stichting Project Speak Now
E-mail: info@projectspeaknow.nl
Rekeningnummer: NL50KNAB0723023425
KvK: 57736472

Help PSN

Je kunt je op vele manieren inzetten voor PSN. 

Lees meer

 

 

 

 

 
Cookie-instellingen